De COVID zelftests zijn er!

Gisterenavond mochten wij onze eerste levering aan zelftests in ontvangst nemen! Dit kan hopelijk een grote sprong voorwaarts betekenen aangezien we hiermee ook mensen zonder symptomen kunnen testen en zo de verspreiding van het coronavirus kunnen tegen gaan!

De test staat momenteel geprijsd aan €8/test en is bedoeld als extra veiligheid voor mensen die bijvoorbeeld niet van thuis uit kunnen werken. Echter, de nodige maatregelen van voldoende afstand bewaren en het dragen van mondmaskers blijven ook met de test van cruciaal belang. Hoewel de testen heel betrouwbaar zijn, zou het immers toch altijd kunnen dat je test negatief is, maar je zelf toch covid-positief bent. Bij een positieve test is het dan ook steeds noodzakelijk om een tweede PCR-test te ondergaan bij de huisarts.

Omdat een correct gebruik van deze tests heel belangrijk is, legt collega Marijke jullie in onderstaande video haarfijn uit hoe je deze test het best gebruikt. Belangrijk is zeker nog om mee te geven dat je de test best niet in te fel zonlicht legt, omdat dit een verkeerd resultaat kan geven. Nadat je de test hebt gebruikt, steek je deze trouwens best in een zakje vooraleer je hem bij het huisvuil doet.

Jullie kunnen alle stappen uitgelegd in de video bovendien ook nog eens samengevat in onderstaand document terugvinden. Wees gerust, wij staan ook steeds voor jullie klaar voor het nodige woordje uitleg. Succes!

#ploegvanelfmiljoen #tousensemble #samentegencorona #apotheekcoppenshofstade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: