huisapotheker

Sinds 1 oktober 2017 kunnen patiënten met een chronische aandoening een huisapotheker kiezen. Die begeleidt hen bij hun medicatiegebruik door persoonlijk advies te geven en een schema bij te houden van alle medicatie die ze gebruiken. De patiënt betaalt niets voor deze dienstverlening. Iedereen die langdurig geneesmiddelen gebruikt, kan een huisapotheker kiezen. Je hebt er vooral baat bij als je dagelijks meerdere geneesmiddelen neemt.

Screen Shot 2017-12-31 at 00.19.39

Wat doet de huisapotheker?

 • Heeft een volledig zicht op je medicatie.
 • Stelt een medicatieschema voor jou op.
 • Past bij iedere wijziging je medicatieschema aan.
 • Garandeert jou een persoonlijke begeleiding. 
 • Werkt samen met je huisarts en andere zorgverstrekkers.
 • Treedt op als contactpersoon voor alle informatie over je medicatie.

Medicatieschema

Bij nieuwe medicatie helpen wij u graag verder met een woordje uitleg over het gebruik van uw geneesmiddel. Ons team bestaat uit 3 apothekers die dankzij hun opgebouwde ervaring en kennis, alsook door continue bijscholing steeds de meest recente wetenschappelijke inzichten helder aan u kunnen uitleggen. Dankzij de terugkoppeling met uw medicatiehistoriek, sporen wij ook op of er mogelijks interacties zijn tussen uw huidige en nieuwe medicatie. Al deze informatie kunnen wij bovendien op uw maat samenvatten en afdrukken voor u thuis.

Bij langdurig gebruik van meerdere geneesmiddelen is het niet altijd eenvoudig om door het bos de bomen te zien. Met veel plezier kunnen wij voor u dan ook een medicatieschema opstellen waar duidelijk opstaat waarvoor uw medicatie dient en wanneer deze best wordt ingenomen opdat een goede werking van de medicatie is verzekerd. Dat is handig voor u thuis, maar ook in het ziekenhuis kan in nood dit schema worden opgevraagd. Zo ben je altijd zeker van optimale zorg! Vraag er gerust naar bij uw volgende bezoek of vul alvast onderstaand blanco schema in om mee te nemen naar de apotheek:

blanco medicatieschema

Voordelen medicatieschema

 • Biedt een volledig en betrouwbaar overzicht van alle medicatie die je neemt, zowel voorgeschreven geneesmiddelen als zelfzorgmedicatie.
 • Bevat alle nuttige informatie voor elk geneesmiddel zoals de dosering en het tijdstip van inname.
 • Helpt je om je geneesmiddelen juist te nemen en de kwaliteit van de zorg verbeteren.
 • Kan door je huisapotheker worden gedeeld met de andere zorgverleners.

Als patiënt ben je zelf vrij om te kiezen wie je als huisapotheker wilt en je kan steeds veranderen of een overeenkomst bij je huisapotheker beëindigen. Indien je een bepaalde apotheek wenst aan te duiden als jouw huisapotheek, dan onderteken je daar een overeenkomst die een dubbele toestemming omvat:

 • Toestemming om je gezondheidsgegevens elektronisch uit te wisselen met andere zorgverleners.

 • Toestemming om toegang te hebben tot een volledig overzicht van je behandeling via je farmaceutisch dossier en dit dossier bij te houden.
%d bloggers liken dit: