Vakantie

How to Plan a Vacation During or After Covid-19 | Holiday Planning Tips in  times of Coronavirus

Binnenkort sluit onze apotheek even de deuren om de batterijen opnieuw op te laden. Van maandag 26 juli tot en met zondag 8 augustus zijn wij dan ook gesloten. Spring dan ook tijdig binnen om niet zonder jouw gebruikelijke medicatie te vallen. Voor dringende geneesmiddelen blijft de apotheek van wacht uiteraard steeds ter beschikking, voor meer info zie www.apotheek.be

De COVID zelftests zijn er!

Gisterenavond mochten wij onze eerste levering aan zelftests in ontvangst nemen! Dit kan hopelijk een grote sprong voorwaarts betekenen aangezien we hiermee ook mensen zonder symptomen kunnen testen en zo de verspreiding van het coronavirus kunnen tegen gaan!

De test staat momenteel geprijsd aan €8/test en is bedoeld als extra veiligheid voor mensen die bijvoorbeeld niet van thuis uit kunnen werken. Echter, de nodige maatregelen van voldoende afstand bewaren en het dragen van mondmaskers blijven ook met de test van cruciaal belang. Hoewel de testen heel betrouwbaar zijn, zou het immers toch altijd kunnen dat je test negatief is, maar je zelf toch covid-positief bent. Bij een positieve test is het dan ook steeds noodzakelijk om een tweede PCR-test te ondergaan bij de huisarts.

Omdat een correct gebruik van deze tests heel belangrijk is, legt collega Marijke jullie in onderstaande video haarfijn uit hoe je deze test het best gebruikt. Belangrijk is zeker nog om mee te geven dat je de test best niet in te fel zonlicht legt, omdat dit een verkeerd resultaat kan geven. Nadat je de test hebt gebruikt, steek je deze trouwens best in een zakje vooraleer je hem bij het huisvuil doet.

Jullie kunnen alle stappen uitgelegd in de video bovendien ook nog eens samengevat in onderstaand document terugvinden. Wees gerust, wij staan ook steeds voor jullie klaar voor het nodige woordje uitleg. Succes!

#ploegvanelfmiljoen #tousensemble #samentegencorona #apotheekcoppenshofstade

Verlof

Lieve mensen,

Onze apotheek zal volgende week een weekje de deuren sluiten voor een week vakantie van 12 tot en met 18 april. Uiteraard verwelkomen we je graag nog deze week en staan we opnieuw uitgerust voor jullie klaar na de Paasvakantie!

Vakantiedagen - Werkgeverslijn

Nieuwe Zorgpunt video!

We hadden het je beloofd! Hier is alvast onze 2e video, vol tips voor mensen die te maken kregen met een uitgestelde knie- of heupoperatie omwille van de Covid-19 pandemie. In deze video hebben we het over kniebandages!

Kijk gerust ook naar onze eerste tip op de website van Zorgpunt!

Wij staan steeds voor je klaar met advies op maat!

Knie- of heupoperatie uitgesteld? Wij geven je graag enkele tips!

Omwille van de COVID-19 pandemie worden momenteel heel wat knie- en heupoperaties momenteel uitgesteld. In afwachting van jouw operatie, maakten we als Zorgpunt apotheek enkele video’s met tips en tricks die je in de thuissituatie kan toepassen!

In een eerste video leggen we jullie graag het belang van beweging uit. Blijf onze website en de website van Zorgpunt zeker in de gaten houden, want er komen ook nog tips over medicatie, kniebandages en warmte- en koude-therapie!

Prijsuitreiking van de Grote Tekenwedstrijd!

Een hele zomer lang werden prachtige tekeningen binnengebracht voor onze Grote Tekenwedstrijd! Zonet vond de officiële prijsuitreiking plaats. Met trots kondigen we dan ook de winnaars aan op de 3e, 2e en 1e plaats in onderstaande video met 2 heel speciale gastheren! Jullie mogen volgende week met veel plezier jullie prijs in ontvangst komen nemen!

We vatten nog graag even samen:

Op de 3e plaats:
– Stan Bogaerts
– Martijn Thybaert
– Lena Rombaut
– Kasper Rombaut
– Finn Bogaerts
– Tillie Schenoff
– Siebe Cromphout
– Sien
– Luca Matthieu
– Casper De Munter
– Mats Baeyens
– Amelie Teirlinck

Op de 2e plaats:
– Michiel De Munter
– Brik Schenoff
– Liam Van Hecke
– Jokkelien Thybaert
– Lisa Matthieu
– Rune Cromphout
– Anna Saerens
– Amber Coppens

Op de 1e plaats:
– Julie Teirlinck

Proficiat iedereen!!

Onze tekenwedstrijd op volle toeren!

tekeningwedstrijd

Jullie hadden het hoogstwaarschijnlijk al opgemerkt, maar we mochten ondertussen reeds vele knappe tekeningen van jullie talentjes ontvangen! Onze tekenwedstrijd loopt nog tot eind augustus, dus moedig jouw zoon, dochter, broer, zus, neef of nicht maar aan om ook deel te nemen!

Jaarlijkse vakantie

Onze apotheek zal gesloten zijn wegens jaarlijks verlof vanaf maandag 27 juli tot en met zondag 9 augustus. Vanaf 10 juli staan we graag weer voor jullie klaar!

 

Mondmasker verplicht

Mondmasker

Beste patiënten,

We wijzen graag nog even op de nieuwe wetgeving die het dragen van een mondmasker verplicht tijdens het winkelen. Ook bij ons is het dragen dan ook verplicht. Indien jullie nog niet over een mondmasker beschikken, voorzien we jullie graag van een chirurgisch of stoffen mondmasker. Ook de gratis mondmaskers van de overheid zijn nog steeds ter beschikking.

Hou het veilig!

Gratis mondmaskers vanaf 15 juni!

Vanaf maandag 15 juni start de officiële verdeling van de gratis mondmaskers van de overheid voor de bevolking in onze apotheek. Per burger wordt er 1 stoffen mondmasker voorzien. Je kan deze persoonlijk komen halen voor jezelf en/of voor jouw gezin.

Belangrijk! Deze verdeling moet verplicht geregistreerd worden, dus neem zeker jouw e-ID mee bij jouw apotheekbezoek.

De verdeling zal ook gefaseerd gebeuren, waarbij we eerst starten met de oudste bevolking. Kijk alvast naar het verdeelschema hierboven om onnodige drukte te vermijden.

Tot slot geven we alvast ook graag mee dat het lot maskers dat verdeeld wordt niet op 90° mag gewassen worden zoals andere stoffen maskers, maar enkel op 30° met detergent. Volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention geeft dit nog steeds voldoende bescherming.

Hou het veilig en tot binnenkort!