! Corona-crisis: Nieuwe openingsuren !

Beste patiënten,

Vanaf morgen 30/3 zal onze apotheek om 18u de deuren sluiten ipv om 19u. Op deze manier hopen we meer tijd te kunnen vrij maken voor het nodige werk achter de schermen (ontsmetten, bereidingen…) alsook kunnen we ons optimaal organiseren voor het leveren van medicatie aan huis voor diegenen die niet meer kunnen langskomen.

Bij deze dan ook een warme oproep:

Ben je slecht te been, risico-patiënt of voel je je niet optimaal? Kom dan niet langs in onze apotheek en bescherm zo jezelf en de mensen rondom jou! Bel of mail ons liever op (053/710 777 of contact@apotheekcoppenshofstade.be) met jouw nodige medicatie en wij doen het nodige om jou de medicatie tijdig te bezorgen met het nodige advies! Zo strijden we samen tegen de verdere verspreiding van het Corona-virus zonder de gezondheid van jou of anderen in het gedrang te brengen!

#tousensemble

pharmacist-gives-bag-with-antibiotic-drugs-according-recipe-hands-patient-pharmacy-vector-concept_53562-7866

Corona-crisis

Onze apotheek blijft ook in tijden van deze ongeziene Corona-crisis voor jullie klaar staan!

apotheek met plexiglas

Dit weekend werkten we heel hard aan het corona-proof maken van onze apotheek ter bescherming van zowel onze patiënten als onszelf. Vanaf morgen helpen we jullie daarom graag vanachter dit plexiglas. Deze klus hadden we zonder de hulp van Plastiek Hofstade, Johan en broer Karel nooit kunnen klaren. We willen hen dan ook ontzettend hard bedanken!!

Om de verspreiding van het virus zo maximaal mogelijk tegen te gaan, zouden we jullie willen vragen volgende maatregelen in acht te nemen:

 • Probeer zoveel als mogelijk elektronisch te betalen i.p.v. met cash.
 • Tracht om in de apotheek 1 meter afstand te houden tussen jezelf en de patiënt voor je. Tip van de dag: dat zijn 2 tegels afstand!
 • Voel je je ziek of heb je last op de luchtwegen? Probeer dan om niet zelf langs te komen. Misschien kan een gezinslid of buurvrouw of -man langskomen? Zo niet, bel ons even op op 053/710 777. Wij zoeken naar een geschikte oplossing en zijn bereid om geneesmiddelen te leveren indien noodzakelijk!

Dit zijn ongeziene omstandigheden waar we met zijn allen het beste van moeten maken. Laat ons dan ook samen zorgen voor elkaar! #tousensemble #flattenthecurve #yeswecan

Nieuwe voorschriften vanaf 1 november!

Opgelet!

Vanaf morgen, 1 november 2019 verandert het medisch voorschrift!

 • Vanaf dan zal het voorschrift exact 3 maanden geldig zijn, zowel voor terugbetaalde als niet terugbetaalde specialiteiten.
 • De voorschrijvende arts kan de geldigheidsduur wel verlengen (tot max 1 jaar) of verkorten (bv. 2 weken bij een antibioticakuur).
 • De einddatum zal altijd vermeld staan.
 • Vanaf 1 november wordt het elektronisch voorschrijven ook verplicht. Slechts in uitzonderlijke gevallen (bv. een huisbezoek) kan een papieren voorschrift nog worden toegestaan.
 • Heeft u nog een voorschrift liggen van voor 1 november? Weet dan dat deze nog geldig blijven tot max 31 januari 2020.

Indien u nog verdere vragen heeft, aarzel niet om ze ons te stellen!! 💊💊

Brugweekend

Boodschap van algemeen nut:

Vrijdag en zaterdag 1 en 2 november zal onze apotheek gesloten zijn. Voor dringende geneesmiddelen verwijzen we door naar onze collega’s van wacht.

Nieuwe evenementen

Je had het hoogstwaarschijnlijk al zien passeren, maar we zetten onze nieuwe evenementen graag voor jullie op een rijtje!

 • Op Dinsdag 12 november om 19u30 vindt onze eerste Cîme workshop plaats.
 • Op Maandag 25 november om 19u15 en om 21u15 vindt opnieuw een Cent pur Cent workshop plaats. Ideaal vlak voor de feestdagen.
 • Op dinsdag 3 december om 19u15 en 21u15 herhalen we nogmaals deze feestworkshop van Cent pur Cent. Zo krijgt iedereen de kans op een plekje!

Desalniettemin is snel inschrijven de boodschap! Ready? Set? Go!

Instagram!

Al gezien? Vanaf nu zijn we ook te vinden op Instagram! ❤️ Wil jij ook graag op de hoogte zijn van alle nieuwe acties? Kijk jij ook graag mee naar leuke sfeerbeelden van workshops en unseen behind the scenes van onze apotheek? Volg ons dan zeker @apotheek_coppens_hofstade! (Www.instagram.com/apotheek_coppens_hofstade) Veel plezier!

Wij gaan met vakantie! (maar nog niet meteen)

Nu de zomer met zwoele temperaturen is ingezet, geven we jullie graag al mee dat de apotheek zijn deuren zal sluiten vanaf zondag 21 juli tot en met zondag 4 augustus 2019. Tijdens deze periode verwijzen we graag naar onze collega’s van wacht voor dringende hulpverlening. Vanaf maandag 5 augustus staan we weer met veel plezier voor jullie klaar!

summer-dog-0623.jpg.480x0_q71_crop-scale

Nieuwe evenementen juni

Allerliefste mensen!

In juni organiseert onze apotheek opnieuw 2 gratis evenementen! Zo vindt op dinsdag 18 juni om 19u30 een Vichy avond plaats. Hierin mag je je verwachten aan top advies over huidverzorging, 15% korting op het hele gamma (zonder aankoopverplichting), een hapje en een drankje, een goodie bag en vooral gezelligheid ten top!

Op donderdag 27 juni vinden om 19u15 en 21u twee groepsworkshops plaats van ons Cent pur Cent make up gamma! Hierin krijg je tips en tricks aangeleerd over make-up door een professionele make-up artist, uiteraard opnieuw voorzien van korting op het hele gamma en een klein hapje en drankje!

Onze voorbije evenementen waren telkens weer ontzettend gezellig en leerzaam. Sfeerbeelden kan je hiervan op onze website vinden onder het tabblad ‘evenementen’. Is je interesse dan ook gewekt? Aarzel niet, en schrijf je snel in! Dat kan via onze website of facebook, via 053/710 777 of specifiek voor Cent pur Cent via https://www.centpurcent.com/event/gratis-workshops-apotheek-coppens-hofstade/! Inschrijven maar!!

Paasmaandag

Onze apotheek zal maandag een dagje gesloten zijn omwille van Paasmaandag. Graag verwijzen we voor dringende zorgen naar de wachtdienst.

Alvast een fijne Pasen gewenst!